Friss hírek‎ > ‎

2016 - Leányfalu éve

András Adorján, 2016. márc. 6. 12:00   [ 2016. márc. 6. 12:07 frissítve ]
Különleges év ez Leányfalu történetében, hiszen a 2016-os évszám megegyezik a település postai irányítószámával – mondta Loszmann János, a Duna-parti nagyközség polgármestere, amikor január 9-én jelképesen átvette a „Település éve” stafétát Molnár Zsolttól, Szigetmonostor első emberétől.

Leányfalu nemrégiben felújított faluházának színháztermében a Lanner Kvartett telt házas újévi zenés vendégsége keretében adta át a 2015-ös postai irányítószámmal rendelkező Szigetmonostor polgármestere és képviselő-testülete a stafétát Leányfalunak.

'Ez az esztendő Leányfalu éve, amelyet arra szeretnénk felhasználni, hogy alvó településünkből élő közösséget kovácsoljunk” – emelte ki Loszmann János, az ünnepélyes átadón. 'Ezt szolgálja az az egész éves programsorozat is, mely nemcsak az itt élők számára nyújt majd tartalmas és szórakoztató időtöltést, de az idelátogató vendégek érdeklődésére is számot tart. Érdemes lesz tehát 2016-ban sokszor eljönni Leányfalura' – fűzte hozzá a Pilis lábainál elterülő nagyközség vezetője.

A hangverseny után a hallgatóság pezsgővel koccintott az új évre, Leányfalu évére.

A Pilis-Dunakanyar régió települései körében néhány éve kialakult hagyomány szerint egymásnak adják át a „Település éve” stafétát. Szigetmonostor irányítószáma 2015, Csobánka irányítószáma 2014, Pomázé pedig 2013, míg a jövő esztendő, 2017 a postai irányítószám szerint Pócsmegyer éve lesz.
Comments